2 Aralık 2009 Çarşamba

# ANAHTARLAR ...


Tavan arasinda bir suru,demirden yapilmis buyuk, agir birbirine baglanmis anahtar buldum.Cok komik eskiden gece evlerdeki tek guvenligimizi saglayan seydi ,ne kadar guvenli oldugu tartisilir tabiki,cunku hepsi nerdeyse birbirinin ayniydi, komsu istese gelip kendi anahtarinla sizin kapinizi acabilirdi ama olsun biz duamizi okur kapimizi kitler yatardik ve allah babada bizi korurdu.
Gunduzse herkesin kapisi bacasi acik olur,dukkan sahipleride bir yere gidip gelecekse kapinin onune bir sandalyeyi ters koyup giderdi...
Simdi ise binbir cesit anahtarlar,celik kapilar,guvenlik kameralari,pencerelerde demirler,panjurlar ,alarmlar ama yine de evlerimize,is yerlerimize birileri girebiliyor,artik hic guvende degiliz,acaba allah baba elini bizden cektimi?
Hayatimizda ne cok anahtar oldugunu dusundunuz mu hic,kapi anahtari,araba anahtari,kasa anahtari,ingiliz anahtari,cesme anahtari,akort anahtari,sol anahtari,soru cevap anahtari,cennetin anahtari, kalbimizin anahtari:)) kimbilir aklima gelmeyen daha ne anahtarlar vardir.
====================================================================
YUREGININ ANAHTARI
Bir zamanlar ülkenin birinde Polya adında çok genç ve çok güzel bir prenses varmış,
Kral babası yatalak hasta olduğu için bu prensesi kraliçeliğe hazırlamak istemişler,
Ülkenin bütün bilgeleri çeşitli dersler vererek prensesi hızlı bir eğitimden geçirmişler..
Bir süre sonra kralın baş danışmanı onu sınavdan geçirip kraliçe olabileceğine karar verir..
Prenses bu sınavdan sonra baş danışman tarafından bir büyük odaya alınır..
Bu odada farklı renklerde 15 kapı vardır,
Baş danışman prensese derki;
Kraliçe olduğunuz zaman ülkeyi bu 15 kapının ardındaki bilgi ve hazinelerle yöneteceksiniz,
Aslında bu 15 kapının 8 i iyiliklerin kapısı 7 si kötülüklerin kapısıdır..
Buyur anahtalarlarda burada..
Prenses Polya sorar;
Peki ama anahtarların hangisi hangi kapının bunu nasıl bilicem..
Baş danışman cevap verir:
Prensesim eğer yüreğiniz iyi ise eliniz iyilik kapılarının anahtarına gider,
Yüreğiniz bozuksa eliniz kötülük kapılarının anahtarlarına gider..
Yüreğim nasıl iyi olur nasıl bozulur,
İhtiyar baş danışman gülümser,
Prensesim bilgelerin nasihatlarını dinlerseniz yüreğini iyi olur,
Yağcıların övgülerine kulak verirseniz yüreğiniz bozulur.
intro hikâyeleri: Ömer Lütfi Mete
====================================================================
ANAHTARIN HIKAYESI
Filistinli ünlü karikatürist Umeyye Cuha, Filistin’deki işgalin acı dramını bu kez “Anahtarın Hikâyesi” adlı çizgi filmle anlatıyor. Çizgilerle resmedilen bir halkın dramının hikayesi:
“Anahtarın hikayesi”.. 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarının acı hikayesini anlatan ilk çizgi film…
Filmin senaristi ve çizeri ünlü Filistinli karikatürist Umeyye Cuha, çizimlerinde Filistinlilerin anavatanlarına dönüş arzusunu ve vatan toprağının her zerresine olan özlemini yansıtığını söyledi.
Gazze’deki zor hayat şartlarına ve imkansızlıklara rağmen Filistinli bir film şirketi yapımı tamamlanan film, 1948 yılında siyonistler tarafından işgal edilerek boşaltılan bir Filistin köyünde yaşananları anlatıyor.
35 dakikalık çizgi filmin bir diğer özelliği de, filmde geçen bütün olayların gerçek hayattan alınmış olması. Umeyye Cuha, işgal sırasında yakılan köyünün ve köy halkının imkansızlıklara rağmen topraklarını nasıl kahramanca savunduğunu ninesinden dinlediğini bildirdi.
Cuha, “Bu çizgi filmle Filistin davasını çocuklara basit bir şekilde anlatmak istedim” şeklinde konuştu.
Filmin kahramanı: ANAHTAR
Filmde Filistin halkının topraklarını kendi iradesiyle terketmediğini, bilakis işgalci siyonistlerin işlediği katliamlardan, yaşlılara, kadınlara ve çocuklara yaptıklarından korkup köylerini terketmek zorunda kaldığını söyleyen Cuha, Filistin’e döneceklerine inancının anahtarı bu inancın canlı bir simgesi haline getirmek istediği için anahtarı filmin kahramanı olarak seçtiğini ifade etti.
Anahtarın sadece bir demir parçası olmadığını, bilakis mirasın simgesi olduğunu söyleyen Cuha, evlerinden ve köylerinden ne kadar uzak kalırlarsa kalsınlar dedelerin ve babaların bu mirası koruduğunu bildirdi.
JohaToon” film şirketinin yönetim kurulu başkanlığını da yapan Umeyye Cuha, filminin izleyicilerin beğenisini kazanmasını umduğunu söyledi.
Filmin Onemi
Şirketin halkla ilişkiler sorumlusu Mümine Ebu Hammade, filmin ortaya çıkmasına emek veren ekibin filmin önemine olan inancının ve ekip çalışmasının başarılarında rol oynadığını bildirdi.
Mümine Ebu Hammade, 10 kişiden oluşan film ekibinin filmin Arap ve dünya çocuklarına Filistin davasını ve Filistinlilerin yaşadığı acıları en iyi şekilde anlatacağı düşüncesiyle büyük bir gayretle çalıştığını belirtti.
Filmin Konusu
“Anahtarın hikayesi” filminin konusuna gelince, “Ali ve Hind” her gece uyumadan önce dedelerinden hikayeler ve masallar dinleyen iki kardeştir. Ali bir gün okulda öğretmeninin sorduğu soruyu dedesine sorar: “Vatandaş kime denir ve mülteci kime denir?” Bu soru üzerine Ali’nin dedesi cebinden bir “anahtar” çıkartır. Böylece filmin kahramanı anahtar dile gelip siyonist işgalciler gelene kadar barış ve huzur içinde yaşadığı köyünü ve işgalle birlikte yakılıp yıkılan köyünde yaşananları anlatmaya başlar....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder